National strategi skal forebygge kvinde-vold

SAMRÅD: Regeringen er ved at lægge sidste hånd på national strategi mod vold i nære relationer, sagde beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) på samråd onsdag.
Beskæftigelsesministeren kommer snart med en national strategi mod vold i nære relationer, kom det frem i dag på et samråd.
Beskæftigelsesministeren kommer snart med en national strategi mod vold i nære relationer, kom det frem i dag på et samråd.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

At hjælpe folk i job er jobcentrenes vigtigste opgave, uanset hvilken forudsætning den enkelte måtte have. Der er mulighed for at trække på alle de forskellige redskaber og tilbud, når det gælder om at hjælpe også udsatte grupper til at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

En kommende rapport fra Servicestyrelsen viser, at voldsramte kvinder har en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet end ikke-voldsramte kvinder. 20-25 procent af kvinder på krisecentrene er i arbejde, mens det blandt kvinder som helhed er cirka 71 procent, som har et lønarbejde.

SF havde onsdag kaldt ministeren i samråd for at høre om, hvilke initiativer der bliver taget for at sikre disse kvinders fastholdelse på arbejdsmarkedet.

Inger Støjberg kunne berette for Arbejdsmarkedsudvalget, at regeringen netop i denne tid lægger sidste hånd på en national strategi til "bekæmpelse af vold i de nære relationer". Mere ville ministeren ikke sige inden fremlæggelsen af forslaget.

0:000:00