Ny ekspertgruppe skal styrke retssikkerheden på socialområdet

RETSSIKKERHED: Som en del af aftalen om satspuljen nedsætter forligspartierne nu en gruppe, der skal forbedre borgernes retssikkerhed på socialområdet. Det vil styrke tilliden til det offentlige, udtaler socialminister Mai Mercado.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Borgere skal kunne stole på, at det offentlige overholder reglerne og løser sine opgaver ordentligt. Den nye enhed vil tage fat i nogle af de områder, hvor der kan være behov for at stramme op i den offentlige forvaltning.

Mai Mercado (K), Børne- og socialminister

Kommunerne skal fremover holdes i ørene af en uafhængig retssikkerhedsgruppe, som skal sikre borgerne en forbedret retssikkerhed på det sociale område.

Det har forligspartierne bag satspuljen for 2019 til 2022 aftalt.

”Borgere skal kunne stole på, at det offentlige overholder reglerne og løser sine opgaver ordentligt. Den nye enhed vil tage fat i nogle af de områder, hvor der kan være behov for at stramme op i den offentlige forvaltning. Det er godt for borgerne og vil også være en hjælp til kommunerne, fordi det vil styrke tilliden mellem borgerne og det offentlige,” siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) om aftalen i en pressemeddelelse.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00