Nyt liberalt parti dømmes uden betydning

ANALYSE: Politiske iagttagere som Ralf Pittelkow, Rasmus Jønsson og Mads Lundby Hansen vurderer, at partiet "Liberalisterne" ikke får mange chancer i medier og senere blandt vælgere. Dertil er borgerlige vælgere for glade for Venstres succes på midten af dansk politik.
Kaare Sørensen

NYHED: Jeg er sikker på, at Anders Fogh er ganske godt tilfreds med Liberalisterne. Jo mere, de råber op om, at Venstre ikke er liberalt, desto mere er de med til at tegne og understrege det billede, som Fogh netop ønsker: At Venstre er det brede danske parti placeret lige på midten.

Rasmus Jønsson
Lektor i politisk kommunikation, RUC
Det bliver op ad bakken, i stiv kuling og med enorme blylodder i rygsækken.

Fremtiden for det nye parti Liberalisterne er ikke just optimistisk, vurderer flere politiske iagttagere forud for præsentationen af partiets første store politiske program senere i dag.

"Jeg er helt sikker på, at de ikke har en kinamands chancer for at få indflydelse – hverken i den offentlige debat eller politisk," siger Ralf Pittelkow, politiske kommentator for blandt andet TV 2 og Jyllands-Posten.

"Før det første er der ikke i det danske samfund en særlig stor mængde decideret liberale, som partiet kan tiltrække, og for det andet så er de, der føler sig liberale, meget knyttet til Venstre og til en vis grad de Konservative. Selvom der har været megen diskussion af Venstres politik i de senere år, så føler de fleste borgerlige og liberale vælgere sig alligevel godt dækket ind af partiet. Og de stikker ikke bare af," vurderer Pittelkow, der skyder på, at partiet hurtigt vil drukne i den politiske debat.

0:000:00