Nyt udspil: Her er Røde Kors’ 29 bud på at styrke fællesskabet

DOKUMENTATION: I et nyt politisk udspil kommer Røde Kors med 29 anbefalinger til at styrke fællesskabet i Danmark. Ensomhed og isolation skal begrænses. Dyk ned i anbefalingerne her.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Tallene går den forkerte vej.

Ensomhed, social isolation og hjemløshed er i fremmarch og ikke tilbagegang. Og den udvikling skal vendes, hvis det danske samfund ikke skal risikere at knække over.

Derfor præsenterer Røde Kors i dag 7 visioner og 29 politiske anbefalinger, som skal styrke fællesskabet. Dyk ned i de enkelte anbefalinger her.

Dokumentation

I et forsøg på at komme politikerne i forkøbet forpligter Røde Kors sig til fem initiativer, som skal hjælpe med at “skabe en folkelig bevægelse for medmenneskelighed”.

Prisen for implementering af de fem initiativer vil ifølge generalsekretær Anders Ladekarl være et tocifret millionbeløb.

Hjælp til alle efter ophold på krisecenter: Vi vil udbrede vores frivillige efterværn, så det kan tilbydes til alle kvinder i Danmark, der har opholdt sig på krisecenter for voldsudsatte. Det kræver tæt samarbejde og koordinering med krisecentre og kommuner.

Bedre integration: Mange flygtninge står desværre stadig uden tæt tilknytning til deres lokalsamfund – herunder mange familiesammenførte. Røde Kors vil i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp fortsat sikre, at alle – også dem der har været i Danmark i noget tid – tilbydes en frivillig ven, og flere hjælpes til at være aktive medborgere i Danmark.

Kom godt hjem fra sygehuset: Vi vil hjælpe socialt sårbare patienter med et spinkelt netværk til en mere tryg overgang fra hospital til eget hjem via social og praktisk støtte i op til seks måneder fra udskrivning. Patienterne skal hjælpes med at genetablere en hverdag og hjælpes ind i lokale fællesskaber.

Frivillige familiestøtter: Vi vil hjælpe sårbare og udsatte familier fra før fødslen og i de første år med et nyt barn. Frivillige forældrestøtter skal hjælpe forældrene i hjemmet med at indgå i et trygt og stimulerende samspil med barnet, så det får de bedst mulige forudsætninger for en sund udvikling og gode livsmuligheder.

Vi skal have flere med i Røde Kors’ fællesskaber: Vi vil forpligte os til at engagere flere om mere. Vi vil åbne vores fællesskaber for flere sårbare. Og, hvor det er meningsfuldt, vil vi udviske skellet mellem deltager og frivillig, så vi sikrer, at flere styrkes i stærke, ligeværdige og frivillige fællesskaber.


0:000:00