Ordfører uden omsvøb

Den nye integrationsordfører Henrik Sass Larsen er en skarpsleben politiker med stærke venner og mange fjender. Han har i årevis været stærkt optaget af udlændinge- og integrationspolitik, hvor han udpræget hører til strammerne
Erik Holstein
Det er en af de mest omstridte personer i den socialdemokratiske gruppe, der tirsdag blev valgt til integrationsordfører. Men Henrik Sass Larsen hører sammen med retsordfører Morten Bødskov og uddannelsesordfører Christine Antorini til Helle Thorning-Schmidts allernærmeste.

Henrik Sass Larsen har nu en stærk koncentration af indflydelsesrige poster Udover posten som integrationsordfører er han også finansordfører og en af folketingsgruppens to næstformænd.

God portion fjender
Den nye integrationsordfører tilhører den gamle Nyrup-fløj, og han har undervejs udkæmpet hårde magtkampe med de andre fløje. Hans forhold til Frank Jensen var elendigt, og der opstod også modsætninger til Lykketoft i dennes formandstid. Deltagelsen i fløjkampene har skaffet Sass en betragtelig portion fjender i partiet. Til gengæld har Sass - udover støtte fra kredsen omkring Helle Thorning - nære forbindelser til Dansk Metal.

Politisk står han på den absolutte strammerfløj i rets - og udlændingepoltikken, og han har ofte været i front mod de akademiske og kulturradikale kredse, som han mener i alt for høj grad har domineret debatten - også inden for Socialdemokraterne.

0:000:00