Om  
Gunhild Waldemar

Professor og leder af videnscenter modtager stor pris

Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens, modtog fredag den prestigiøse Marie og August Krogh Prisen 2019.

Jenny Emilie Bendix Becker

Gunhild Waldemar, klinisk professor i neurologi ved Københavns Universitet og overlæge ved Neurologisk Klinik på Rigshospitalet, er fredag blevet hædret for sit mangeårige arbejde med demens. Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse. Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber og blev overrakt på Lægevidenskabelige Selskabers 100 års årsmøde på Nationalmuseet i København fredag 25. januar.

"Gunhild Waldemar modtager Marie og August Krogh Prisen for sit mangeårige og utrættelige arbejde med at bekæmpe folkesygdommen demens. Hun har bidraget væsentligt til forskning og uddannelse i demens og har – ikke mindst – arbejdet for mennesker med demens. Samtidig har hun skabt fokus på de pårørende, der også i høj grad påvirkes af sygdommen," siger Henrik Ullum, overlæge, professor og formand for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber.

Waldemar er leder af Nationalt Videnscenter for Demens, som hun selv har stiftet, ligesom hun i 1991 var medstifter af Alzheimerforeningen og i 1995 etablerede Danmarks første hukommelsesklinik. Hun er i øjeblikket med til at udvikle regeringens nationale handlingsplan for demens frem mod 2025. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00