Regeringen vil igen i år styrke psykiatri med satspuljemidler

SATSPULJE: Regeringen vil sætte 390 millioner af psykiatri og kronikere over de næste fire år. Godt med flere penge, men pas på lappeløsninger uden sammenhæng med den nuværende psykiatri, siger regionsformand Bent Hansen.

Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Styrkelse af børne- og ungepsykiatrien, indsats mod spiseforstyrrelse og nedbringelse af tvang i psykiatrien.

Det er tre af de indsatser, som regeringen i år lægger op til at sætte satspuljemidler af til på sundhedsområdet.

Ud af den i alt over tre milliarder store satspulje har regeringen foreslået, at cirka 390 millioner skal gives til en "styrket indsats i psykiatrien og for kronikere" i perioden 2018-2021. Psykiatrien og kronikerne udgør samlet et ud af syv temaer i det satspuljeudspil, regeringen tirsdag har præsenteret.

Dokumentation

Tre initiativer i satspuljeudspillet

Regeringen ønsker at afsætte cirka 390 millioner kroner til ”Styrket indsats i psykiatrien og for kronikere” i perioden 2018-2021.

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungepsykiatrien
Regeringen ønsker at afprøve en fremskudt regional psykiatri til tidlig behandling af børn og unge med tegn på psykiske lidelser såsom børn og unge med lette former for spiseforstyrrelser, angst, depression, selvskadende adfærd med videre. Formålet er at udrede og behandle børn og unge på mindst muligt indgribende måde uden for psykiatrien.

Styrket indsats for personer med spiseforstyrrelser
Regeringen ønsker at styrke indsatsen for personer med spiseforstyrrelser gennem en pulje til afprøvning af screeningsredskaber og andre indsatser til tidlig opsporing af spiseforstyrrelser samt udvidelse af kapaciteten af tilbud til behandling af personer med spiseforstyrrelser i den regionale psykiatri.

Fælles tværsektorielle teams til nedbringelse af tvang i psykiatrien
Regeringen ønsker at nedbringe anvendelsen af tvang i psykiatrien ved at etablere en pulje til samarbejde mellem regioner og kommuner i tværsektorielle teams, der gennem en tidlig indsats kan forebygge sværere tilbagefald og indlæggelser for både børn, unge og voksne, hvor der anvendes tvang.

Kilde: Regeringens satspuljeudspil


0:000:00