Rotter i hullet

KLUMMEN: Imam Abu Labans angreb på Naser Khader i fredagsbønnen overskred enhver grænse for anstændighed. Men det er samtidig et udtryk for, hvilket kolossalt pres der lægges på demokratiske muslimer for at få dem til at droppe deres kritik af imamerne.
Erik Holstein

Abu Labans angreb på Naser Khader er så meget mere uansvarligt, fordi Khader i forvejen lever med trusler hængende over hovedet

Erik Holstein
Redaktør af Altinget | Integration
I ADSKILLIGE ÅR har bestemte politikere og opinionsdannere sammenlignet den danske udlændingedebat med hetzen mod jøderne i 30´ernes Tyskland.

Bortset fra de velkendte absurde udtalelser fra personer som Mogens Glistrup og Louise Frevert har sammenligningen med 30´erne været useriøs. Den danske debat har overvejende holdt sig til kritik af holdninger – og har normalt ikke haft karakter af et racistisk angreb på andre befolkningsgrupper.

Men i sidste uge dukkede der faktisk en metafor op, der synes direkte inspireret af 30´ernes propaganda. Det skete, da imam Abu Laban betegnede den radikale politiker Naser Khader og ligesindede som ”rotter i hullet”.

ABU LABANS ARGUMENTATION er udtryk for den ekstreme intolerance fra fundamentalistiske muslimer vendt mod moderne indstillede muslimer. I de ortodokse kredse kræver man, at der rettes ind bag imamerne, så de kan få monopol på ”at tale på 200.000 danske muslimers” vegne.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00