S-SF frygter konsekvenser af ny matchmodel

MATCHGRUPPER: Den nye matchmodel skal lette arbejdsgangen i jobcentrene, men S og SF er skeptiske. Partierne frygter, at efteruddannelse og opkvalificering bliver nedprioriteret.
S og SF frygter, den nye matchmodel kan tvinge nogle ledige ind i forkerte kasser.
S og SF frygter, den nye matchmodel kan tvinge nogle ledige ind i forkerte kasser.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Jeg hæfter mig ved, at man i matchgruppe et hele tiden skriver "Jobklar" og ikke nævner noget om, at det kan være nødvendigt med uddannelse og efteruddannelse.

Torben Hansen
Arbejdsmarkedsordfører (S)
Fakta
Fra næste år er modellen med fem matchgrupper aflyst til fordel for en model med tre matchgrupper. Baggrunden er ønsket om at skabe mere ens sagsbehandling fra jobcenter til jobcenter og sætte mere objektive standarder for, hvilken gruppe folk skal ind i.

Kilde: Arbejdsmarkedsstyrelsen

Både Socialdemokraterne og SF frygter, at den nye matchmodel med opdelingerne Jobklar, Indsatsklar og Midlertidig Passiv kan være en alt for stereotyp inddeling til at matche både arbejdsmarkedets og den enkeltes krav.

Baggrundsnotatet for den nye opdeling har fået Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører til at henvende sig til beskæftigelsesministeren. Torben Hansen frygter for indsatsen på opkvalificering og efteruddannelse af de ledige.

"Ud fra en bureaukratisk foranstaltning lyder det meget tilforladeligt, at man nu går fra fem til tre matchgrupper. Men når alle skal presses ned i den samme trebenede pølsemaskine, er der nogle alarmklokker, der ringer," siger Torben Hansen og fortsætter:

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00