Særligt tilrettelagte projekter er ikke uddannelse

SAMRÅD: Arbejdsmarkedsstyrelsen har genvurderet sin opdeling på Jobindsats. Særlige tilrettelagte projekter vil ikke længere figurere som uddannelse, slog Inger Støjberg (V) fast på et samråd onsdag.
"Særligt tilrettelagte projekter" for kontanthjælpsmodtagere er ikke uddannelse og skal ikke indekseres som sådan, slog beskæftigelsesministeren fast onsdag.
"Særligt tilrettelagte projekter" for kontanthjælpsmodtagere er ikke uddannelse og skal ikke indekseres som sådan, slog beskæftigelsesministeren fast onsdag.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Jeg eller ministeriet har ikke haft noget ønske om at skjule oplysninger. Hele formålet med Jobindsats er netop det modsatte, at give så mange som muligt indsigt i, hvordan det går med beskæftigelsesindsatsen.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

I starten af sommeren måtte beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) se sig anklaget for "tal-trylleri" på  Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside om statistik på overførselsmodtagere og beskæftigelsespolitik.

Ministeren var onsdag kaldt i samråd af Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen for at forklare, hvorfor ministeriet er begyndt at opgøre "særligt tilrettelagte projekter" for kontanthjælpsmodtagere som "uddannelse" i statistikken.

"Det grundlæggende problem er, at i og med, man laver statistik-opgørelsen om, så er der pludselig usikkerhed om, hvor mange der er i "særligt tilrettelagte forløb" og hvor mange, der er i uddannelse. Det har i allerhøjeste grad betydning for, hvilke knapper vi skal skrue på," sagde Torben Hansen på samrådet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00