SF forlader regeringen: Vilhelmsen går af

AFGANG: Med SF's exit fra regeringen er der også slut med Annette Vilhelmsen som social-, børne- og integrationsminister. (Opdateres.)
Foto: Folketinget
Fakta

Socialministre siden folketingsvalget i 2001:

Henriette Kjær (K) - fra nov. 2001 til aug. 2004

Eva Kjer Hansen (V) - fra aug. 2004 til sep. 2007

Karen Jespersen (V) - fra sep. 2007 til nov. 2007

Herefter bliver Socialministeriet nedlagt og sammenlagt med Indenrigsministeriet, en del af Økonomi- og Erhvervsministeriet og Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender til Velfærdsministeriet.

Karen Jespersen bliver minister for det nye "superministerium", indtil Socialministeriet genopstår i april 2009 med Karen Ellemann (V) som ressortminister.

Hun afløses i februar 2010 af De Konservatives Benedikte Kiær.
Efter folketingsvalget d. 15. september får Socialdemokraternes Karen Hækkerup posten.

Den 9. august overtager Annette Vilhelmsen posten som social-, børne- og integrationsminister, der således også overtager daginstitutionsområdet


Kilde: www.ft.dk

Med SF's afgang fra regeringen er det slut med Annette Vilhelmsen som social-, børne- og integrationsminister. Hvornår hun formelt træder tilbage eller bliver afskediget, er ikke oplyst endnu.

Hun har været social-, børne- og integrationsminister siden august 2013. Inden da var hun erhvervs- og vækstminister i en kortere periode. Et job, hun fik, da hun blev formand for SF i oktober 2012. Annette Vilhelmsen træder også tilbage som formand for SF.













 

Dokumentation

Blå bog - Annette Lilja Vilhelmsen

(født 24. oktober 1959 i Svendborg)

MF siden folketingsvalget september 2011. Her var hun blandt andet børne- og undervisningsordfører, erhvervsordfører, familieordfører, handicapordfører, ordfører for landdistrikter og små-øer samt socialordfører.

Men hun blev formand for SF i oktober 2012 efter urafstemning. Derefter blev hun erhvervs- og vækstminister.

Annette Vilhelmsen var fra 2001 til 2011 medlem af Kerteminde Byråd, i løbet af perioden blandt andet 2. viceborgmester og formand for børn- og skoleudvalget, arbejdsmarkedsudvalget og det lokale beskæftigelsesråd.

Hun er uddannet kontorassistent fra Svendborg Andels Slagteri i 1979 og uddannet lærer fra Den frie Lærerskole i 1986. Hun har også en cand.pæd. i almen pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole i 2001.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00