SF og EL: Genindfør det obligatoriske helbredstjek for flygtninge

FLYGTNINGE: Blot 13 ud af 88 kommuner har en systematisk indsats, der kan opspore flygtningebørn med psykiske problemer. SF og Enhedslisten ønsker derfor at genindføre det obligatoriske helbredstjek for flygtninge. Socialdemokratiet vil stille spørgsmål til integrationsministeren på baggrund af tallene.

13 ud af 88 adspurgte kommuner svarer ja til, at de har en systematisk indsats til at opspore flygtningebørn med psykiske udfordringer i daginstitutioner og folkeskolen. Det møder kritik fra bl.a. Dansk Psykolog Forening. SF og Enhedslisten vil derfor genindføre det obligatoriske sundhedstjek.
13 ud af 88 adspurgte kommuner svarer ja til, at de har en systematisk indsats til at opspore flygtningebørn med psykiske udfordringer i daginstitutioner og folkeskolen. Det møder kritik fra bl.a. Dansk Psykolog Forening. SF og Enhedslisten vil derfor genindføre det obligatoriske sundhedstjek.Foto: /ritzau/Asger Ladefoged
Simon Lessel

44 ud af 88 adspurgte kommuner har ikke en systematisk indsats til at opspore flygtningebørn i daginstitutioner og folkeskoler med psykiske problemer.

Det kunne være interessant at høre hende om, hvorfor indsatsen på det her område ikke er mere systematisk, og om ministeren agter at gøre noget ved det.

Yildiz Akdogan (S)
Psykiatriordfører

Samtidig er det kun 13 ud af de adspurgte 88 kommuner, der kan svare ja til, at de har en decideret systematisk indsats rettet mod at finde frem til flygtningebørn med psykiske problemer og krigstraumer. Det skriver P - Psykologernes fagmagasin.

Det er forkert at konkludere, at kommuner, der ikke systematisk opsporer nyankomne flygtningebørn for krigstraumer, ikke sikrer børnene den støtte, de har brug for.

Thomas Adelskov (S)
Formand for Social- og Sundhedsudvalget, KL

Seniorforsker Edith Montgomery ved Dignity - Dansk Institut Mod Tortur kritiserer udviklingen og siger til magasinet, at tallene er et udtryk for, at kommunerne “ikke gør nok for at opspore de flygtningebørn, der har det svært”.

0:000:00