Skab ikke splid eller had

NYHED: I en direkte appel til "alle grupper i det danske samfund" opfordrer statsministeren nu til at holde igen i sagen om Muhammed-tegningerne og boykotten af danske produkter. Anders Fogh Rasmussen erklærer sig parat til at bruge alle nødvendige løsninger i den diplomatiske krise.
Kaare Sørensen

Det er for at skabe en fri og åben debat, som er en helt afgørende ting i det danske folkestyre. Og netop, når disse frihedsrettigheder er under pres, så er det vigtigt, at vi beskytter dem.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister
"Jeg vil opfordre alle grupper i det danske samfund til ikke at iværksætte handlinger som yderligere kan bidrage til at skabe splid eller i værste fald had mellem grupper," sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i dag på det ugentlige pressemøde, der udelukkende handlede om Jyllands-Postens tegninger og reaktionen fra den arabiske verden.

Foran et stort opbud af journalister fra danske og udenlandske medier sagde Fogh, at en boykot mod indvandrere i Danmark ikke vil være i orden.

"Det vil være helt urimeligt, hvis en konflikt mellem en avis og en række muslimer skal gå ud over uskyldige indvandrere i Danmark. Indvandrere, som dagligt passer deres arbejde, knokler i deres forretninger, yder et positivt bidrag til det danske samfund og ser efter, at deres børn får en god opvækst og uddannelse, så de også kan bidrage positivt til det danske samfund," sagde Fogh.

Han frygter, at en optrapning af konflikten herhjemme vil føre til at vi "splintrer det fællesskab, der er en styrke i Danmark."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00