Støjberg forsvarer tidsfrist for sygedagpenge

SAMRÅD: Det er kommunernes og ikke lovens skyld, når syge mister deres indtægt på grund af tidsfristen for sygedagpenge, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Tidsbegrænsningen er god, fordi den tvinger kommunerne til at tage affære, mener ministeren.

Systemet har fejlet, når en syg ender fuldstændig uden indtjening. Det er altså den syge, der betaler prisen for, at systemet ikke virker.

Lennart Damsbo-Andersen
Socialdemokraterne
Det er ikke reglerne, men kommunerne, der er skyld i, at cirka 900 mennesker årligt fuldstændig mister deres indtægt, fordi de er syge i længere tid end 52 uger. Sådan lød meldingen fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget i går onsdag.

De syge mister indkomsten, hvis de ikke lever op til kravene for at få forlænget perioden med sygedagpenge og heller ikke lever op til kriterierne for at få kontanthjælp. Det sker blandt andet, hvis den syge bor i ejerbolig, eller hvis ægtefællen har en indkomst af en vis størrelse.

"Reglerne er gode. Tidsbegrænsningen betyder, at kommunerne skal tage ansvar for at hjælpe den syge tilbage på arbejdsmarkedet. Ingen syge kan være tjent med at gå lang tid rundt på sygedagpenge. Både hos den syge og i kommunen skal der være fokus på at komme tilbage på arbejdsmarkedet," sagde ministeren på samrådet.

S og SF: Syge betaler prisen
I S og SF mener man derimod, at det er uacceptabelt, at loven gør det ulovligt for kommunerne at tildele sygedagpenge i mere end 52 uger syge mennesker, der ikke kan få kontanthjælp.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00