Styrelse er bekymret for ventetiderne på nyt tilbud til børn og unge i mistrivsel

Efterspørgslen på et nyt, kommunalt tilbud til børn og unge er uvis, men det kan tage tid, før kapaciteten i kommunerne modsvarer behovet, ifølge Sundhedsstyrelsen. De vil derfor blandt andet holde øje med ventetiderne.

Børn der mistrives skal senest i 2026 kunne henvende sig i et nyt, lettilgængeligt tilbud i kommunerne og få hjælp. Det er aftalt i tiårsplanen for psykiatrien.
Børn der mistrives skal senest i 2026 kunne henvende sig i et nyt, lettilgængeligt tilbud i kommunerne og få hjælp. Det er aftalt i tiårsplanen for psykiatrien.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Et nyt tilbud i kommunerne skal sikre nem og hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel.

Men kombinationen af en mulig stor efterspørgsel og etableringen af et nyt tilbud fra bunden kan skabe startvanskeligheder for målsætningen om hurtig hjælp.

Det erkender Sundhedsstyrelsen, der sammen med to andre styrelser har udarbejdet retningslinjerne for tilbuddet, i et interview med Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024