Travlt år 2009 for Ankestyrelsen

RAPPORT: Ankestyrelsen har offentliggjort årsberetningen for 2009. Rapporten viser højere effektivitet og flere underretningssager på børneområdet.
Fakta

Ankestyrelsen er landets øverste administrative klageinstans og praksiskoordinerende myndighed på social- og beskæftigelsesområdet.

Ankestyrelsen har herudover pligt til på landsplan at koordinere praksis og vejlede om praksis med henblik på, at afgørelser, som kan indbringes for Ankestyrelsen, de sociale nævn og beskæftigelsesankenævnene træffes i overensstemmelse med lovgivningen.

Endelig har Ankestyrelsen til opgave at tilvejebringe viden om udviklingen inden for det social- og beskæftigelsesretlige område til interessenter og offentligheden i form af undersøgelser og statistikker, der samlet giver et konkret billede af kommunale afgørelser og sagsbehandling inden for det social- og beskæftigelsesretlige område.


Kilde: Ankestyrelsen

Hos Ankestyrelsen løb man hurtigere i 2009 end i 2008. Det blev til 25.000 oprettede sager og dermed 28 procent flere end året før. Den overvejende del af sagerne var efter arbejdsskadelovgivningen.

Afgørelser i sager om underretninger på børneområdet steg også fra ca. 130 i 2008 til ca. 300 i 2009. Hos Ankestyrelsen mener man, at det højere antal sager er udtryk for mere omsorg og kan skyldes en underretningskampagne, som Folketinget lavede i 2009. Her oplyste man borgerne om pligten til at indberette sager om overgreb og omsorgssvigt mod børn.

I 2009 blev to nye nævn under Ankestyrelsen oprettet; Ligestillingsnævnet og Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00