Om  
Kim Ruberg
Jesper Frost Rasmussen

Udkantens forening får nyt navn, mere magt og ny bestyrelse

Landsforeningen Danmark på Vippen har skiftet navn til Balance Danmark, og foreningen Staten i hele Danmark har sluttet sig til den nye organisation.

Julie Arnfred Bojesen

Nyt navn, ny sammenslutning og ny bestyrelse. Det er resultatet, efter at landsforeningen Danmark på Vippen holdt ekstraordinær generalforsamling onsdag 28. november. 

Det skriver JydskeVestkysten.

Organisationen, der arbejder for geografisk balance og decentralisering i Danmark, ændrede navn til Balance Danmark. Det skete i forbindelse med en sammenslutning mellem Danmark på Vippen, foreningen Staten i hele Danmark og Oprør fra Udkanten, som giver foreningen meget mere magt og større gennemslagskraft.

Formålet med navneskiftet, der træder i kraft 1. december, er at få et øget fokus på mere viden og fakta om et Danmark i geografisk balance. Organisationen vil søge et tæt samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd og andre relevante organisationer.

"Danmark på Vippen startede for fire år siden som et oprør mod den stigende centralisering og skævvridning i Danmark. Nu er tiden inde til et mere tidssvarende navn, der i højere grad fokuserer på vores rolle som videnscenter for et Danmark i balance," siger formand Kim Ruberg ifølge pressemeddelelsen.

Det kommende år skal Balance Danmark arbejde for en ny, fair og gennemsigtig udligningsordning, flere decentrale uddannelser, strategisk flytning og placering af statslige arbejdspladser og investeringer i fysisk og digital infrastruktur, der skal understøtte den reelle værdiskabelse og udviklingen på tværs af landet.

Bestyrelsen blev i samme omgang udvidet med to nye medlemmer: Lars Erik Hornemann (V), formand for Staten i hele Danmark og viceborgmester i Svendborg Kommune, og Michael Böss, forfatter, kommentator og bestyrelsesmedlem i Staten i hele Danmark.

Bestyrelsen i Balance Danmark består af:

  • Kim Ruberg, formand, adm. direktør i Jøp, Ove & Myrthu A/S
  • Jesper Frost Rasmussen (V), næstformand, borgmester i Esbjerg Kommune
  • Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune
  • Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune
  • Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
  • Lars Erik Hornemann (V), tidligere formand i Staten i hele Danmark
  • Michael Böss, tidligere bestyrelsesmedlem i Staten i hele Danmark.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Ruberg

Direktør, Jøp, Ove & Myrthu Vest, formand, Danmark på Vippen

Jesper Frost Rasmussen

Borgmester (V), Esbjerg Kommune, formand, Dansk Fjernvarme, præsident, World Energy Cities Partnership
b.Sc. EE (Aalborg Uni. 2000), HD (O) (SDU 2007)

0:000:00