Usikkerhed om praktik for 8.500 SOSU-elever

AFTALE: SOSU-skolerne og Socialdemokraterne frygter, at uddannelsesgarantien reelt er sat ud af kraft for 8.500 SOSU-elever. ”De unge er taget som gidsler,” siger Mattias Tesfaye (S) – men ifølge KL behøver de studerende ikke være bekymrede.

Der findes ikke skolepraktik på SOSU-uddannelserne. Derfor er de tusinder af elever afhængige af, at regioner og kommuner opretter tilstrækkeligt mange praktikpladser.
Der findes ikke skolepraktik på SOSU-uddannelserne. Derfor er de tusinder af elever afhængige af, at regioner og kommuner opretter tilstrækkeligt mange praktikpladser.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

At der ikke er en aftale, betyder jo, at kommunerne ikke har den samme forpligtelse længere. Det her er et kæmpe problem for de mange elever, der går på et grundforløb nu – for de kan jo ikke komme i skolepraktik.

Jeppe Rosengård Poulsen
Formand for Danske SOSU-skoler og direktør for SOSU Nykøbing F.

Forgæves bestræbelser på at indgå en aftale mellem regeringen, LO, kommunerne og regionerne om dimensioneringen af SOSU-uddannelserne i de kommende år kan reelt betyde, at uddannelsesgarantien er sat ud af kraft for 8.500 elever på uddannelsernes grundforløb.

Det mener både Socialdemokraterne og foreningen Danske SOSU-skoler.

Uenigheden om uddannelseskapaciteten betyder, at kommuner og regioner til næste år dermed ikke er forpligtet til at tage et bestemt antal elever fra SOSU-uddannelserne i praktik fra 1. januar 2016.

0:000:00