8 ud af 10 kommuner brugte mindre på velfærd end planlagt i 2020

Langt de fleste kommuner har brugte adskillige millioner mindre på velfærd, end hvad der var budgetteret med for 2020. For én jysk kommune nærmer beløbet sig en halv milliard. Se resultat for de enkelte kommuner her.

2020 bød på nedlukkede instituioner og kommuner. Coronabekæmpelse har både kostet ekstra og sparet penge, men hovedparten af landets kommuner kommer ud af 2020 med overskud på velfærdsbudgetterne.
2020 bød på nedlukkede instituioner og kommuner. Coronabekæmpelse har både kostet ekstra og sparet penge, men hovedparten af landets kommuner kommer ud af 2020 med overskud på velfærdsbudgetterne.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

For et år siden frygtede mange borgmestre at alle økonomiske rammer ville blive sprængt i 2020 på grund af ekstraudgifter til bekæmpelsen af coronasmitten.

Men med årsregnskaberne på plads står det nu endegyldigt klart, at virkeligheden blev en anden. Fremfor at bruge flere penge end planlagt kommer langt hovedparten af landets kommuner ud af 2020 med solide sorte tal på bundlinjen inden for velfærdsområderne.

Det viser en opgørelse Altinget har lavet over kommunernes regnskabsresultater for 2020. Her fremgår det, at 79 ud af landets 98 kommuner har brugt mindre på velfærd, end de har planlagt. 

0:000:00