Partier vil have akutundersøgt børns sundhed efter corona

Der er brug for en national undersøgelse af børns fysiske og psykiske trivsel efter corona, foreslår K. V bakker op og kalder det fornuftigt at få et systematiseret bud på børnenes sundhedstilstand forud for politiske drøftelser om behovet for eventuelle nye forebyggende indsatser.

Forslaget om en akutundersøgelse af børns sundhed kommer fra Konservatives sundhedsordfører Per Larsen. Undersøgelsen skal bruges til at finde ud af, hvor der er behov for at sætte ind politisk i form af forebyggende tiltag, lyder argumentet.<br>
Forslaget om en akutundersøgelse af børns sundhed kommer fra Konservatives sundhedsordfører Per Larsen. Undersøgelsen skal bruges til at finde ud af, hvor der er behov for at sætte ind politisk i form af forebyggende tiltag, lyder argumentet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er akut brug for en undersøgelse af børn og unges sundhedsmæssige tilstand efter corona.

Sådan lyder budskabet fra Konservatives sundhedsordfører Per Larsen.

”Vi synes, det er utrolig vigtigt at få afdækket, hvordan det står til med børnenes sundhed på kanten af corona, hvor børnene i lang tid ikke har været sammen med deres jævnaldrende kammerater, men har været hensat til at sidde bag en skærm,” siger Per Larsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00