Ny debat om EU's vejpakke

TEMADEBAT: EU's vejpakke er stemt igennem Parlamentets transportudvalg, og nu venter kun den endelige godkendelse til plenarmødet i juli. Hvad er hot og hvad er not i pakken? Et hold af debattører tager debatten.

EU's længe ventede vejpakke, der skal sikre bedre forhold for lastbilchauffører, er til afstemning i Parlamentet i starten af juli.
EU's længe ventede vejpakke, der skal sikre bedre forhold for lastbilchauffører, er til afstemning i Parlamentet i starten af juli.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

Efter flere års tovtrækkeri, ser det nu endelig ud til, at EU's vejpakke bliver vedtaget og omskrevet til lov.

Mandag blev pakken, der lover begrænset cabotagekørsel, bedre forhold for chauffører og en grønnere transportbranche stemt igennem Europa-Parlamentets transportudvalg. Sidste bump på vejen er den endelige afstemning til plenarsamlingen i starten af juli, hvor parlamentarikerne efter al sandsynlighed stemmer pakken igennem. 

Altinget benytter anledningen og spørger et hold af debattører: Hvad er hot og hvad er not i Vejpakken? Kan den, som den lover, begrænse cabotagekørsel og skabe bedre forhold for chauffører? Og bør Europa-Parlamentet godkende den, som den ser ud nu?

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00