Nyhedsbrev fra Aalborg Lufthavn

Dokumentation

Nyhedsbrev, d. 06-11-2006
Hej altinget.dk,

Bagageslange gør livet
lettere for flyportører

Skåner også bagagen og får den hurtigere frem

Et fleksibelt, selvkørende transportbånd har gjort livet lettere for Aalborg Lufthavns portører, når de laster og losser flyene. Rampsnake ? på dansk forpladsslange - hedder opfindelsen, og når slangen rigtig ruller sig ud, kan den sno sig helt ind i bunden af flyets lastrum.

Med et par trykknapper styrer lufthavnsportøren det fleksible transportbånd rundt i lastrummet. Han har det således hele tiden med sig og kan hurtigt lægge kufferter og anden bagage på båndet, som så sørger for transporten ud til kollegaen ved bagagevognen uden for flyet. Og modsat når flyet skal lastes.

Tidligere måtte to-tre portører ligge på knæ og flytte bagagen fra mand til mand inde i flyets lastrum for at laste og losse et stort charterfly.

- Rampsnaken har reduceret belastningen på lufthavnsportørernes læn, knæ, skuldre og arme med 80 procent. Det er en kæmpegevinst for arbejdsmiljøet i lufthavnen, siger driftschef Kim Bermann.

En SAS-opfindelse

Ideen opstod i 1999, da portører og ingeniører hos SAS satte sig sammen for at løse portørernes arbejdsmiljøproblemer. En danskproduceret prototype var klar i 2002, men nu produceres Rampsnaken i USA, og der er ca. 60 i brug verden over.

Det er et stykke kompliceret, computerstyret mekanik, og driftssikkerheden har været  et problem. Derfor opdateres teknikken løbende, og tredje generation af maskinen er på vej. Aalborg Lufthavn har lånt sin Rampsnake af SAS for at teste den, og portørerne er meget glade for maskinen, der har gjort deres hverdag lettere.

Passagererne får bagagen hurtigere

Driftschef Kim Bermann er også tilfreds: - Rampsnake betyder færre sygedage og færre folk til at laste og losse flyene. Desuden får passagererne deres bagage hurtigere, når flyet losses med Rampsnake, og kufferterne får en blidere medfart.

Du modtager dette nyhedsbrev, da du har tilmeldt dig denne service på http://www.aal.dk. Ønsker du ikke længere at være tilmeldt Aalborg Lufthavn a.m.b.a s nyhedsservice, så send venligst en email til [email protected], eller klik dig ind på http://www.aal.dk og indtast din email-adresse samt sæt markering i feltet "Frameld".

Bemærk: Dette nyhedsbrev kan ikke besvares. Deres henvendel se ved at besvare dette nyhedsbrev vil derfor ikke blive læst.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00