KL: Målsætning for andel af kollektiv trafik savnes

KOLLEKTIV TRAFIK: KL kritiserer transportministeren for ikke at ville sætte klare mål for, hvor stor andelen af kollektiv trafik skal være.
Torbjørn Næs Bertelsen

Kommunernes Landsforening kritiserer transportministeren for at give udtryk for, at han ikke vil sætte klare krav til, hvor stor andelen af kollektiv trafik skal være, når regeringens investeringsplan bliver offentliggjort om nogle få uger.

Formand for KL's teknik- og miljøudvalg Jens Stenbæk (V) er skuffet over, at regeringen ikke vil opsætte mål for den kollektive trafik.

"Det er umodent ikke at opstille mål for den kollektive trafik. Det er ellers noget, politikerne på Christiansborg har for vane at forvente af os kommunalpolitikere ude i kommunerne," siger Jens Stenbæk.

Minister skeptisk ved mobilitetsplan
Transportminister Lars Barfoed (K) sagde onsdag til Berlingske Tidende, at han er skeptisk ved at bruge en milliard på at opstille klare mål om bl.a. den kollektive trafiks markedsandel, som Danske Regioner har foreslået.

Ifølge Danske Regioner risikerer regeringen, at investeringsplanen ikke vil flytte nok danskere fra bilen over i tog og bus, hvis ikke der bliver investeret én milliard i en mobilitetsplan.

0:000:00