Modulvogntogsforsøg udvides

NYHED: Transportbranchen jubler, men Danske Havne ignorerer, at transportministeren ikke nævner antallet af havne, som forsøget udvides med.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I Forslag til Finanslov 2008 var der afsat 85 mio. kr. til 10 havne. Men nu har forligsparterne sikret, at alle 18 havne, der ønsker at deltage, kan komme med i forsøget.

Uffe Steiner
Formand, Danske Havne
Helt som ventet fandt regeringen pengene frem til at udvide forsøget med modulvogntog, da det endelige forlig om finansloven faldt på plads torsdag.

Ifølge Altingets oplysninger var det planlagt, at udvidelsen af forsøget ikke skulle fremgå i regeringens forslag til finanslov, men at Dansk Folkeparti så skulle presse regeringen til at afsætte de 60 millioner. Forsøget støttes af alle partier undtagen Enhedslisten.

Men der hersker nu lidt usikkerhed om, hvilke havne der kommer med i forsøget. Danske Havne mener, at det er otte navngivne havne, som er udpeget i forliget.

"I Forslag til Finanslov 2008 var der afsat 85 mio. kr. til 10 havne. Men nu har forligsparterne sikret, at alle 18 havne, der ønsker at deltage, kan komme med i forsøget," skriver formanden for Danske Havne Uffe Steiner Jensen på foreningens hjemmeside.

0:000:00