Uanstændig behandling af vognmænd

KORT NYT: Ifølge de Konservative, er det uanstændigt, at københavnske vognmænd nu risikerer at brænde inde med nye og miljøvenlige lastbiler.
Lars Beck

"Man kan ikke skalte og valte med et helt erhverv og først stille dem ét i udsigt for dernæst at vedtage noget andet. Det er både usselt og uanstændigt," mener Henriette Kjær, politisk ordfører og trafikordfører for de konservative på Christiansborg. Hun vil nu tage sagen op med både justitsministeren og trafikministeren.

Det er de øgede miljøkrav i forbindelse med den nye miljøzone i København, der har fået vognmænd til at investere flere millioner i forbedring af miljøforhold. Men nu har Københavns Borgerrepræsentation besluttet, at forbyde lastbiler på over 18 tons i byen. Dermed kan investeringerne være spildt.

Henriette Kjær fortsætter: "Københavns Kommune har lokket vognmændene til at foretage en række investeringer, som de nu ikke kan bruge til noget. Det er groft utroværdigt af en kommune at agere på den måde, og det kan på længere sigt udvikle sig til et problem for hele hovedstaden. For hvem tør investere millioner af kroner i f.eks. miljørigtigt udstyr, når Københavns Kommune hele tiden ændrer signaler og politik."

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00