Minister: Færre forsinkede tog

NYHED: Pendlerne kan se frem til langt færre sommerforsinkelser på grund af solkurver på skinnerne, oplyser transportminister Carina Christensen (K).
Selvom oppositionen prøver at tegne et dystert billede af situationen på det danske skinnenet, er der i virkeligheden tale om en solstrålehistorie, understregede transportminister Carina Christensen (K) på torsdagens samråd om solkurver.
Selvom oppositionen prøver at tegne et dystert billede af situationen på det danske skinnenet, er der i virkeligheden tale om en solstrålehistorie, understregede transportminister Carina Christensen (K) på torsdagens samråd om solkurver.Foto: Colourbox

Transportminister Carina Christensen (K) er tilfreds med tilstanden af de danske jernbaner, selvom de sjællandske pendlere kan se frem til sommerforsinkelser, når solen skaber solkurver på skinnenettet. Det fremgik af et samråd, som ministeren var indkaldt til torsdag, af socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke.

Sidste år blev 75 procent af jernbanen ramt af hastighedsnedsættelser på grund af sommervarmen, men i år er det kun på strækningerne fra Ringsted til Næstved og fra Nykøbing Falster til Rødby, at varmen får konsekvenser. Ifølge Carina Christensen, er det danske jernbanenet forbedret markant:

"Det ser rigtig godt ud, hvis vi når lige så langt til næste år. Jeg kan ikke sige, at der ikke vil være solkurver, men det ser rigtig godt ud," sagde ministeren.

Trafikaftalen fra 2006 lægger op til, at genopretningsarbejdet med skinnenettet skal være færdigt i 2014.

Mere end guldbarre og kaffe

Fra oppositionen var SF og S repræsenteret, og de var langt fra tilfredse med ministerens svar. Magnus Heunicke forsøgte at få ministerens ord for, at de pendlere, der lider under både forsinkede tog og solkurver, kan få en kompensation, der er større end en guldbarre eller en kop kaffe.

Hun fremhævede i stedet, at pendlerne bør glæde sig over, at der bliver gjort en stor indsats for at genoprette efterslæbet på skinnenettet.

Bringer nul-takst videre til DSB
Både Magnus Heunicke og SFs trafikorfører, Pia Olsen Dyhr, argumenterede samtidig for, at der bør gøres en indsats for at sikre, at pendlerne vælger toget, selvom der kommer store forsinkelser på grund af sporarbejde. Begge refererede til erfaringerne fra Svendborgbanen, der fordoblede passagertallet i en periode i 2004, ved at gøre det gratis at køre med toget.

Carina Christensen sagde, at hun vil viderebringe idéen til DSB, men hun understregede, at DSB selv må beslutte, om det er et initiativ, de ønsker at anvende.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00