Byggeri langs motorveje bekymrer ikke minister

PLANLÆGNING: Danmarks Naturfredningsforening slår alarm, fordi mange kommuner vil bygge nye erhvervsområder langs motorvejene. Troels Lund deler ikke bekymringen. KL mener, at systemet fungerer.
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er ikke bekymret ved udsigten til, at mange kommuner planlægger nyt erhvervsbyggeri langs motorvejene.
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er ikke bekymret ved udsigten til, at mange kommuner planlægger nyt erhvervsbyggeri langs motorvejene.
Anders Jerking

En by-slange fra Fredericia til Århus vil være et mareridt. Vi skal ikke have Los Angeles-lignende tilstande i Danmark, så det vil jeg sikre, at vi ikke får.

Troels Lund Poulsen
Miljøminister (V)
En lang række kommuner har planer om at bygge nye erhvervsområder langs motorvejene. Det viser en stikprøve, som Danmarks Naturfredningsforening (DN) har lavet.

Foreningen er bekymret for, at store dele af Danmark vil vokse sammen til et enormt, men smalt erhvervsområde uden landskabelig variation og uden grænser mellem by og land. Men miljøminister Troels Lund Poulsen (V) deler ikke DN's bekymring.

"Jeg er meget fortrøstningsfuld og tror ikke, at vi kommer i den situation, som DN mener, at vi havner i. Jeg mener sagtens, at kommunerne kan varetage denne planlægningsopgave, men det er selvfølgelig klart, at vi nøje må følge med i, hvordan arealerne bliver udlagt," siger han og understreger, at der stadig bør være en klar adskillelse mellem land og by.

"En by-slange fra Fredericia til Århus vil være et mareridt. Vi skal ikke have Los Angeles-lignende tilstande i Danmark, så det vil jeg sikre, at vi ikke får. Omvendt vil jeg også sikre, at de transporterhverv, hvor det giver mening at de ligger langs motorvejene, også får mulighed for det," siger han.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00