Spareplan kan skubbe politikernes sommerferie

UDSKUDT: Genopretningsplanen vil sandsynligvis betyde en kortere sommerferie i Folketinget. Socialdemokraterne forlanger grundig lovbehandling.
Regeringens genopretningspakke kommer angiveligt til at skyde Folketingets ferie.
Regeringens genopretningspakke kommer angiveligt til at skyde Folketingets ferie. Foto: ft.dk
Kristian Aaskov Nielsen

Vi har betinget os for at være med på en dispensation, at vi kan få en ordentlig behandling mellem første- og andenbehandlingen.

Carsten Hansen
Gruppeformand, Socialdemokraterne
Grundlovsdag er normalt lig med sommerferie i Folketinget. Men regeringens genopretningsplan kan muligvis forlænge folketingsåret, fordi Socialdemokraterne sætter hælene i for en lynbehandling. Dermed er
Dokumentation
Uddrag fra Folketingets forretningsorden

§ 13
Stk. 1. 3. behandling må ikke finde sted før 30 dage efter fremsættelsen og før 2 dage efter, at 2. behandling er afsluttet (jf. i øvrigt § 8 a, stk. 2 og 3), og 2/5 af Folketingets medlemmer kan over for formanden begære, at 3. behandling tidligst finder sted 12 søgnedage efter forslagets vedtagelse ved 2. behandling. Begæringen skal være skriftlig og underskrevet af de deltagende medlemmer. Udsættelse kan dog ikke finde sted, for så vidt angår forslag til finanslove, tillægsbevillingslove, midlertidige bevillingslove, statslånslove, love om meddelelse af indfødsret, love om ekspropriation, love om indirekte skatter samt i påtrængende tilfælde forslag til love, hvis ikrafttræden ikke kan udsættes af hensyn til lovens formål (grl. § 41).

§ 42
I særdeles påtrængende tilfælde kan der på forslag af formanden eller efter et skriftligt indgivet forslag af 17 medlemmer afviges fra forretningsordenens regler, for så vidt de ikke beror på grundlovsbestemmelser eller andre lovbestemmelser, når ¾ af de stemmende tilslutter sig forslaget, jf. § 33, stk. 1, 2. pkt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00