Bred trafikaftale faldet på plads

AFTALE: Regeringen har landet en rammeaftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der sender en milliard til den kollektive trafik om året. Kamp om fordeling af midler samt nedsættelse af trængselskommission venter forude.
Regeringen har indgået aftale med fløjene i dansk politik om at sikre bedre og billigere kollektiv trafik.
Regeringen har indgået aftale med fløjene i dansk politik om at sikre bedre og billigere kollektiv trafik.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi har indgået en rigtig god aftale om bedre og billigere kollektiv trafik med et rigtigt stort og solidt flertal bag.

Bjarne Corydon
Finansminister (S)
Det var en flok storsmilende politikere, der torsdag eftermiddag trådte ud af forhandlingslokalet i Finansministeriet med en ny trafikaftale, som sender en milliard kroner til den kollektive trafik om året.

Regeringen havde således netop landet aftalen med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, efter at regeringen i sidste uge lagde betalingsringen i graven. Aftalens indhold ligner i store træk, hvad SF's formand Villy Søvndal lagde op til i sidste uge, hvor man via ændrede leasingregler har fundet finansiering til at sende 500 millioner om året til forbedret kollektiv trafik og 500 millioner til en sænkning af billetpriserne.

Derudover er forligspartierne blevet enige om at bruge de 600 millioner kroner i år, som leasingaftalen - der trådte i kraft tirsdag - indbringer i 2012.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er tilfreds:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00