Dagens podcast: Er en million miljøvenlige biler i 2030 overhovedet realistisk?

AJOUR: Transportsektoren står for omkring en fjerdedel af CO2-udledningen i Danmark, og derfor spiller den en central rolle i klimadebatten. Ajour sætter i dag fokus på, hvilke udfordringer transportområdet står over for i den grønne omstilling − og ser på afstanden mellem ambitioner og realiteter.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Lars Løkke Rasmussen (V) deklarerede i Folketingets åbningstale i 2018, at der ville være over en million grønne biler som for eksempel hybrid- eller elbiler i Danmark i 2030.

Men for transportsektoren kan det blive meget dyrt at leve op til ambitionerne om at vriste sig fri af fossile brændstoffer.

Tilbage står nemlig spørgsmålet om, hvem der skal betale? Og hvor dybt den politiske vilje i virkeligheden stikker?

Ajour har i dag Altingets transportredaktør, Kim Rosenkilde, i studiet til en snak om ambitioner og realiteter, når det kommer til den grønne omstilling på transportområdet. 

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København Næste artikel Dagens podcast: Kan blå blok vinde vælgere med en trafikaftale? Dagens podcast: Kan blå blok vinde vælgere med en trafikaftale?