Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København

AJOUR: Regeringen har flyttet en stor bunke offentlige job fra København og ud i landet. Men med hovedstadsplanen har regeringen gjort sig umage for at gøre både vælgere og borgmestre i området glade.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Københavns Kommune har længe været en rød kommune, og for de fleste af omegnskommunerne gælder det også.

Men Venstre, Liberal Alliance og Konservative gør sig til over for vælgerne i hovedstaden med det hovedstadsudspil, som regeringen præsenterede i sidste uge.

52 initiativer bestod planen af, og flere af tiltagene – eksempelvis en ny havnetunnel – kan ifølge regeringen finansiere sig selv.

Hvordan hænger det sammen? Altinget: ajour og transport- og kommunalredaktør Kim Rosenkilde ser nærmere på udspillet i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Strejken i DSB handler om hele selskabets fremtid Dagens podcast: Strejken i DSB handler om hele selskabets fremtid Næste artikel Dagens podcast: Er en million miljøvenlige biler i 2030 overhovedet realistisk? Dagens podcast: Er en million miljøvenlige biler i 2030 overhovedet realistisk?
Besparelser på DSB nærmer sig en milliard årligt

Besparelser på DSB nærmer sig en milliard årligt

BAGGRUND: Statens årlige tilskud til DSB er reduceret med over 700 millioner kroner, siden den tidligere SR-regering lagde grunden for statsbanernes økonomi frem til 2024. Forude venter et usikkert årti.