DI: Kommunerne skal selv prioritere deres veje

VEJE: Umiddelbart efter trafikforliget var KL ude og efterlyse penge til de kommunale veje. Nu svarer DI igen: "Kommuner, begynd selv at interessere jer for jeres veje."
Dansk Industri kritiserer KL for at nedprioritere den kommunale infrastruktur.
Dansk Industri kritiserer KL for at nedprioritere den kommunale infrastruktur.Foto: Colourbox
Anne Bjerregaard
Foto: Altinget.dk

Som jeg forstår det, er folketingspolitikere også på valg, og de har formået at ligge nogle flere milliarder ind i infrastruktur. Derfor må det også kunne lade sig at gøre kommunalt, uanset at de også er folkevalgte

Michael Carlsen
Chef for infrastruktur, Dansk Industri
Politikerne overser, at der er behov for investeringer i de kommunale veje for et tocifret milliardbeløb over en årrække. Sådan lød udmeldingen fra KL's Teknik og Miljøudvalg umiddelbart efter trafikforliget var på plads.

Men nu retter Dansk Industri kritik af Kommunernes Landsforening. Kommunerne må selv til lommerne. Det er ikke investeringer i trafik- og infrastruktur, der gør, at kommunerne rammer anlægsloftet, siger DI's infrastrukturchef, Michael Carlsen:

"Kommunerne vil hellere bygge kulturhuse og svømmehaller end servicere borgerne med nogle ordentlige veje. De midler, man bruger på infrastruktur er jo minimale i forhold til det samlede budget for anlægsudgifter," siger Michael Carlsen.

KL's formand for Teknik og Miljøudvalget, Jens Stenbæk (V), erkender, at kommunernes økonomiske prioriteringer kan gå ud over infrastrukturen.

0:000:00