EU bekymret for finske cabotage-regler

CABOTAGE: Ligesom Danmark har Finland fået EU-kommissionen på nakken efter at have strammet cabotage-reglerne. EU-kommissionen er bekymret for de finske cabotage-stramninger fra april og har derfor påbegyndt en såkaldt pilotprojektsag mod Finland.
Hjalte T. H. Kragesteen

Kommissionen har således rettet henvendelse til den finske regering, hvor flere elementer i landets fortolkning af reglerne er kommet under lup.

Dermed er Finland kommet i selskab med Danmark, som kommissionen også har en sag kørende med. Det skete, efter regeringen kort efter sommerferien skærpede reglerne. Ifølge transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) vidner sagen om, at kommissionen ikke mener, at den danske fortolkning er i overensstemmelse med forordningen, men hun understreger, at det er EU-domstolen, der skal træffe en eventuel afgørelse i sagen.

Kommissionen er i forhold til Finland bekymret for tre regler. For det første bestemmelsen om, at én losning eller læsning kan tælle som en cabotage-tur. For det andet bestemmelsen om, at der højest må køres 10 cabotage-ture på tre måneder. Og for det tredje at finnernes krav om registrering af udenlandske lastbiler ifølge kommissionen både kan anses som en uproportionel straf samt diskriminerende af udenlandske chauffører.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00