Minister vil gøre det lettere at køre taxi på småøer: Forening frygter straffede personer bag rattet

Lovforslag om taxikørsel på småøer bekymrer forening, men transportministeren tror ikke, at "voldtægtsforbrydere, bankrøvere eller andre" vil misbruge den nye mulighed: "Jeg afkriminaliserer, at man hjælper hinanden i de her samfund".

Transportminister Thomas Danielsen (V) spår ikke, at det vil kunne betale sig for ikke-øboer at køre privat taxakørsel, selvom der bliver mulighed for det. Samtidig mener han heller ikke, at man som fastboer eller turist bør frygte at blive befordret af tidligere straffede personer, hvis hans forslag til en ændring af taxiloven bliver til virkelighed.
Transportminister Thomas Danielsen (V) spår ikke, at det vil kunne betale sig for ikke-øboer at køre privat taxakørsel, selvom der bliver mulighed for det. Samtidig mener han heller ikke, at man som fastboer eller turist bør frygte at blive befordret af tidligere straffede personer, hvis hans forslag til en ændring af taxiloven bliver til virkelighed.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

I et lovforslag lægger transportminister Thomas Danielsen op til at ændre taxiloven på danske småøer, så privatpersoner får mulighed for at transportere andre personer mod betaling uden at skulle efterleve taxiloven. 

Formålet er at sikre mobilitet på ikke bro- eller landfaste øer – undtagen Bornholm –, hvor der ikke er almindelig taxadrift. De berørte kommuner kan dog selv vælge, om de ønsker at ophæve taxiloven på småøerne.

Hvis kommunerne beslutter det, vil lovændringen betyde, at der ikke vil være krav om kørselskontor, taxameter, at privatpersonerne har erhvervet sig et chaufførkort gennem Færdselsstyrelsen eller krav til bilernes udformning. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00