Frederiksen, Jensen og Thulesen Dahl: Brede forlig skal sikre det maritime Danmark

JUBILÆUM: Der var både forbrødring og valgkampsretorik, da tre af den kommende politiske sæsons mest fremtrædende politikere tørnede sammen til Danske Maritimes 100-års jubilæum.

To partiformænd og en finansminister diskuterede det maritime Danmarks fremtid ved Danske Maritimes 100-års jubilæum.
To partiformænd og en finansminister diskuterede det maritime Danmarks fremtid ved Danske Maritimes 100-års jubilæum.Foto: Carsten Lundager / Danske Maritime
Kim Rosenkilde

Når vi taler om Danmark i balance, så anerkender vi også, at den maritime industri er med til at sikre, at vi har en udvikling i hele vores land.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Partiformand

Søfarten og dens følgeindustri er på en gang en forankret del af den danske identitet og samtidig dybt indlejret i et hårdt globalt marked.

Med 100 år på bagen er den tidligere Skibsværftsforening, nu under navnet Danske Maritime, skrevet ind i en fortælling, der på den måde både rækker tilbage i historien, samler på tværs af landet og peger ud i verden.

Og som afspejler sig i den politiske interesse, som fortsat omgærder en del af transportbranchen, der skaber arbejdspladser og aktivitet i ikke mindst kystbyer rundt om i hele Danmark.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00