Karsten Lauritzen: "Så meget er der heller ikke at savne ved dansk politik"

Da Karsten Lauritzen skulle være far for første gang, skiftede han Christiansborg ud med et topjob i dansk erhvervsliv. Nu advarer han fra sin nye position om tidens selfiepolitik og et stigende tempo på gangene. "Jeg tror, at vi vil se resultatet over de kommende år. Der kommer en regning."

Karsten Lauritzen var gruppeformand for Venstre, da han forlod Folketinget tidligere på året. Nu advarer han om et stigende arbejdspres på Christiansborg. 
Karsten Lauritzen var gruppeformand for Venstre, da han forlod Folketinget tidligere på året. Nu advarer han om et stigende arbejdspres på Christiansborg. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue Lauritzen

Karsten Lauritzen er ved at gå forkert og må ty til hjælp fra journalisten, mens han viser vej til det til lejligheden reserverede mødelokale i Industriens Hus.

Den tidligere toppolitiker er stadig ved at finde sig til rette i glashuset ved Rådhuspladsen i København, der har været hans faste arbejdsplads siden 1. februar, hvor han skiftede stillingen som formand for Venstres folketingsgruppe ud med en direktørtitel i DI Transport.

Selvom det skete efter 15 år i Folketinget, og selvom Karsten Lauritzen i en alder af blot 38 år allerede har opnået mere end de fleste i dansk politik, var det ikke voldsomt vemodigt for ham at tage afskeden.

0:000:00