Se pressemødet: Københavns Lufthavn sender 1.500 ansatte hjem med fuld løn

CORONA: Tirsdag morgen holdt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye og fællestillidsmand Peter Vium pressemøde om lønkompensation. Se det her.

Københavns Lufthavn sender 1.500 medarbejdere hjem med fuld løn.

Lufthavnen vil dermed gøre brug af ordningen om lønkompensation, som er en del af den trepartsaftale, der blev indgået mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter 15. marts.

Ordningen skal afbøde, at virksomheder fyrer deres medarbejdere som konsekvens af coronakrisen.

"I vores tilfælde betyder pakken om lønkompensation, at vi i meget højere grad kan leve op til vores mål om at komme igennem krisen uden at skulle afskedige medarbejdere," sagde administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye tirsdag morgen på et pressemøde i Københavns Lufthavn.

Arbejdspladser bevares
Samtidig vil SAS gøre brug af ordningen. SAS sender 4.000 medarbejdere hjem med lønkompensation. Aviator sender et par hundrede hjem, mens flere små arbejdspladser i lufthavnen også vil gøre brug af ordningen.

Det fortalte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på pressemødet.

"I det her buldrende coronamørke er det et lysglimt, at vi kan se, at flere og flere virksomheder melder ud offentligt, at de vil gøre brug af den her lønkompensation for fyringstruede medarbejdere," sagde Peter Hummelgaard.

"Det er mange tusind arbejdspladser, der er bevaret alene her på Danmarks største arbejdsplads, fordi vi har nogle meget ansvarlige parter blandt arbejdsgivere og blandt fagforeninger i det her land, som handlede meget hurtigt, og som har været villige til at møde hinanden på midten og træffe en i virkeligheden ret historisk beslutning," lød det videre.

43 procent vil gøre brug af ordning
I sidste uge meldte 22.800 personer sig ledige i Danmark. Det er fire gange flere end normalt.

Dansk Erhverv har netop gjort status over coronakrisens konsekvenser for virksomheder og medarbejdere. 72 procent af virksomhederne har sendt medarbejdere hjem som konsekvens af coronakrisen, mens 43 procent af Dansk Erhvervs virksomheder vil gøre brug af ordningen om lønkompensation. 

Det kan du læse mere om på Altinget Arbejdsmarked her. 

Erhvervsstyrelsen forventer at åbne for ansøgninger fra virksomheder om lønkompensation onsdag klokken 12.00.

,

Forrige artikel Vestager godkender statsstøtte til Femern-forbindelsen Vestager godkender statsstøtte til Femern-forbindelsen Næste artikel Vismandsrapport: Nye motorveje har positiv effekt på den samlede indkomst i Danmark Vismandsrapport: Nye motorveje har positiv effekt på den samlede indkomst i Danmark
Partiformand og eksminister går i brechen for Fyn-Als-Bro

Partiformand og eksminister går i brechen for Fyn-Als-Bro

NAVNE: Tidligere energi- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), og formand for Nye Borgelige, Pernille Vermund (NB), er nye medlemmer af AlsFynBroens komité, der skal fremme planerne om en bilbro mellem Sydfyn og Als.