Mål på vej for kollektiv trafik

NYHED: Transportminister Carina Christensen (K) åbner op for bindende mål for den kollektive trafiks markedsandel. Danske Regioner jubler.

Bindende mål for den kollektive trafiks markedsandel kan blive en realitet inden for det næste år. Transportminister Carina Christensen (K), er positiv overfor forslaget, der en del af Danske Regionernes ønske om en samlet mobilitetsplan:

"Jeg er åben overfor alle gode forslag, der kan kvalificere debatten," siger transportministeren og understreger, at hun vil kigge nærmere på forslaget over sommeren.

Formanden for de Danske Regioner, Bent Hansen (S), er glad for, at ministeren nu løsner op i forhold til bindende mål:

"Det er rigtig godt, hvis vi kan komme et skridt videre på forpligtende vis. Det vi mangler, er et forpligtende samarbejde, og det er proportionaliseringen af det, som er afgørende. Hvis ministeren vil være med til det, kan vi se noget, som fører til konkrete resultater," siger Bent Hansen og fortsætter:

"Specielt omkring hovedstadsområdet, vil bindende mål gøre den kollektive trafik til et reelt alternativ. Det kan give et mål, som borgerne kan forholde sig til."

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00