Midt i forhandlinger: SF ønsker task force skal sætte turbo på Power-to-X

SF frygter ønsket om mange nye elektrolyseanlæg kan strande i kompliceret sagsbehandling. Derfor foreslår partiet, at en task force skal samle myndighedsbehandlingen og rydde sten af vejen. Konservative og Socialdemokratiet er positive.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

I øjeblikket forhandles der på højtryk for at lande en aftale, der skal på virksomheder til at investere i elektrolysanlæg, der kan omdanne vindmøllestrøm til brændstof, som kan hældes på tanken på et skib eller få et fly på vingerne.

Men alle gode grønne intentioner risikerer at ramme en mur, hvis virksomhederne går kolde i komplicerede sikkerheds- og miljøgodkendelser fordelt mellem forskellige statslige myndigheder og kommuner.

Vi taler selv meget for grøn brint og tænker det kan blive et dansk flagskibsprojekt. Kan en task force være med til at sikre det, så er vi positive over for det.

Mona Juul (K)
Klimaordfører

Derfor foreslår SF, at der oprettes en task force, som skal samle alt myndighedsbehandlingen af Power-to-X-projekter. Det skal sikre, at virksomheder kun skal henvende sig et sted, når de står klar med et projekt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024