Debat

Nu sker det: Gas i lastbiler og busser gør Danmark grønnere

DEBAT: Det sker allerede en masse på området for fossilfri transport. Det skriver Susanne Juhl, administrerende direktør i HMN Naturgas I/S, efter at være stødt på udsagn om det modsatte i en artikel her på Altinget.dk.
Foto: udleveret af hmn naturgas
Researcher på portalerne Altinget | Forskning & Innovation, Altinget | By & Bolig samt Altinget | Transport. Studerer politisk kommunikation og ledelse på CBS.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I alle de projekter, vi indgår i, er det målet, at køretøjernes tanke på længere sigt skal fyldes med biogas. Biogas er nemlig en vedvarende energikilde, som er CO2-neutral.

Susanne Juhl
Adm. direktør i HMN Naturgas I/S
Fakta
BLAND DIG!
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Af Susanne Juhl
Adm. direktør i HMN Naturgas I/S

Elbiler og brintbiler fylder meget i den offentlige debat om grøn transport. Men uden at særligt mange har opdaget det, er gaskøretøjer også blevet en del af virkeligheden i Danmark.

Naturgas - og i særdeleshed biogas, der skal erstatte en del af naturgassen - er på flere måder en gevinst for miljøet. Blandt andet er CO2-udledningen mindre sammenlignet med benzin og diesel. Samtidig udleder gas også færre partikler og mindre sod, hvilket især vil kunne mærkes i de store byområder med tæt trafik.

Hertil kommer, at gassen er billigere at tanke med.

I vore nabolande Tyskland og Sverige er man for længst kommet i gang med henholdsvis ca. 100.000 og 40.000 gasdrevne køretøjer. Herhjemme har vi taget de første indledende skridt, men der er et godt stykke vej endnu.

Som det fremgår af Altinget.dk 20. juni, vil transportminister Henrik Dam Kristensen efter sommerferien nedsætte et udvalg, som skal lave en plan for, hvordan man når frem til målet om en fossilfri transportsektor i 2050. I Danmarks største gasselskab, HMN Naturgas I/S, glæder vi os over denne nyhed. Og vi vil meget gerne bidrage med input. Dog undrer det os, at en repræsentant fra tænketanken Concito i samme artikel udtaler, at "der ikke sker noget på området", og at der "ikke er noget, der tyder på, at der er noget på vej". For der sker bestemt noget på området, og der er mange ting på vej.

Vi har mange projekter i gang
I foråret åbnede vi med Skive Kommune som samarbejdspartner landets første døgnåbne gastankstation. Kommunen har allerede taget de første gasdrevne personbiler og minibusser i brug. Og som det fremgik af DR Nyheder torsdag 13. juni, har vi nu også lavet en aftale med det kommunalt ejede renovationsselskab ESØ 90 om ca. 30 lastbiler på naturgas (iblandet 25 procent biogas) i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner. Dette bliver de første danske lastbiler på gas, og som en del af aftalen bygger vi en gastankstation til lastbilerne.

Vi har netop sagt ja til en henvendelse fra Folketingets Transportudvalg, der kommer og besøger os i september for at høre nærmere om de forskellige projekter, vi har sat i værk. Vi er samtidig i dialog med Trafikstyrelsen og Energistyrelsen om gassens rolle i transportsektoren.

Vi arbejder samtidig med en række kommuner, trafikselskaber og vognmænd om at indgå lignende aftaler og partnerskaber. I alle de projekter, vi indgår i, er det målet, at køretøjernes tanke på længere sigt skal fyldes med biogas. Biogas er nemlig en vedvarende energikilde, som er CO2-neutral.

Der sker altså noget, Danmark er i gang - nu skal vi bare op i tempo.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00