Ny rapport om grøn transport

GRØN TRANSPORT: Trafikstyrelsen lancerede onsdag en rapport over forsøg med miljørigtige løsninger i transportsektoren. Transportminister Magnus Heunicke (S) ser potentiale i projekterne og påpeger behovet for grøn innovation.
Ifølge en rapport fra Trafikstyrelsen viser et forsøg, at elbiler kan dække størstedelen af kørselsbehovet blandt danske familier.
Ifølge en rapport fra Trafikstyrelsen viser et forsøg, at elbiler kan dække størstedelen af kørselsbehovet blandt danske familier.Foto: Hjalte Kragesteen

Projekterne har gjort transportbranchen klogere på, hvordan teknologi kan gøre transporten mere grøn, og den viden er der hårdt brug for.

Magnus Heunicke (S)
Transportminister
Elbiler kan dække størstedelen af danske familiers kørselsbehov.

Det er én af meldingerne i en ny rapport fra Trafikstyrelsen over foreløbige resultater af en række forsøg med grønne transportløsninger.

Forsøgsprojekterne udarbejdes på baggrund af en pulje, der er afsat af forligskredsen bag "En grøn transportpolitik" fra 2009. Her er 153 millioner kroner udmøntet til projekter, der skal undersøge mulighederne for energieffektive transportløsninger.

Forsøgene omhandler både drivmidler, adfærd og mobilitetsplanlægning, godsdistribution og teknologi.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00