Ole Birk vil ikke blande sig i konflikt mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund

JULETRAFIK: Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er ikke enig i kritikken af, at han har taget DSB's parti i den verserende konflikt, men erkender, at han kunne have udtrykt sig mere præcist.

Julen banker så småt på døren.

Men julefreden har endnu ikke indfundet sig i stridighederne mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund. Nu ønsker en række partier så, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal bidrage til, at konflikten løses, så juletrafikken kan komme tilbage på sporet.

Det fremgår af den vedtagelsestekst, som Enhedslisten og SF fremlagde i hasteforespørgslen, som transportministeren onsdag var indkaldt til.

Ole Birk Olesen gjorde det dog meget klart, at han ikke har i sinde at blande sig yderligere i stridighederne.

"Jeg blander mig ikke i konflikten. Men det ville være at blande sig i konflikten, hvis jeg gør, som der efterspørges af SF og Enhedslisten: at jeg skal tage initiativer, der skal stoppe konflikten, så togene kører i julen," sagde ministeren.

Den udlægning blev delt af ordførere fra DF, Socialdemokratiet og Venstre. Transportordførerne Henning Hyllested (EL) og Karsten Hønge (SF) står derfor efter alt at dømme alene med ønsket om, at ministeren skal bidrage til at løse konflikten.

Saver i egen gren
Baggrunden for hasteforespørgslen var, at transportministeren i sidste uge over for Altinget fik sagt, at Dansk Jernbaneforbund "saver i den gren, som forbundet sidder på". Dermed blev det udlagt, som om ministeren tog DSB's parti i sagen, hvilket blev genstand for en hel del kritik.

Ministeren mener imidlertid ikke, at han på noget tidspunkt har taget parti i sagen, men erkender, at han kunne have udtrykt sig lidt bedre.

"Man bliver ikke alene citeret for det, man siger, men også udlagt. Derfor skal man overveje, hvordan man udtaler sig, og det kunne jeg godt have gjort bedre i den her sag," sagde ministeren

Stridighederne handler om, at DSB løsrev sine ansatte fra den statslige overenskomst og indlemmede DSB i en privat overenskomst i Dansk Industri.

Vedtagelsesteksten sendes til afstemning i folketingssalen torsdag.

Forrige artikel Flertal stemmer for lov om elbiler trods sammenbrud i forhandlingerne Flertal stemmer for lov om elbiler trods sammenbrud i forhandlingerne Næste artikel EU-Domstolen sår tvivl om statsstøtte til Femern-forbindelsen EU-Domstolen sår tvivl om statsstøtte til Femern-forbindelsen