Her er regeringens plan for forundersøgelse af Kattegatforbindelse

FORUNDERSØGELSE: Transport- og Boligministeriet har nedsat et kommissorium for den videre forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat. Arbejdet skal blandt andet klarlægge de miljø- og samfundsøkonomiske konsekvenser af forbindelsen. 

Seks arbejdsgrupper skal indtil 2021 undersøge konsekvenserne af en kombineret vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.
Seks arbejdsgrupper skal indtil 2021 undersøge konsekvenserne af en kombineret vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Laura HattensAlbert Birk MorgenJacob Pedersen

Socialdemokratiet bakkede ikke op om den tidligere regerings planer om en forbindelse over Kattegat, fordi der dengang – i aftalen mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti – ikke var planer om også at undersøge mulighederne for en jernbaneforbindelse. 

Regeringen har dog nu fortsat forundersøgelsen – denne gang inklusive en undersøgelse af mulighederne for en jernbaneforbindelse.

"Det er afgørende, at vi undersøger en kombineret vej- og jernbaneforbindelse og ikke bare en ren vejforbindelse, som den forhenværende minister oprindeligt ønskede," siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.  

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00