Regeringen vil vente på EU's krav til bio-brændstof

NYHED: Hvis EU tager alt for lang tid, må Danmark lave sine egne miljøkrav til bio-brændstof, siger klimaministeren. Socialdemokraterne vil dog have danske kriterier allerede nu.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi kan ikke vente på EU, fordi det vil først være vedtaget om to til fire år. Vi har jo i Danmark allerede en målsætning om at iblande bio-brændstof for de kommende år.

Mette Gjerskov
Klimaordfører (S)

Politikerne er uenige om, hvad Danmark skal gøre for at sikre, at produktionen af bio-brændstof ikke belaster miljøet, presser fødevarepriserne opad og reducerer CO2-udslippet mest muligt.

S vil ikke vente
EU-Kommissionen er i færd med at undersøge, hvilke og hvor skrappe kriterier, der skal stilles op for den bio-brændstof, som ifølge EU's energimålsætning skal udgøre 10 pct. i 2020.

Men Socialdemokraterne fremsætter meget snart et beslutningsforslag, som skal sikre, at Danmark senest ved årsskiftet har vedtaget nationale krav til bio-brændstof, der skal sikre, at de vitterligt er CO2-fortrængende, miljømæssigt bæredygtige og ikke en trussel for fødevareforsyningen.

0:000:00