Transportminister varslede ladestrategi for lastbiler inden sommerferien: Nu vil han vente på EU

Den kommende strategi for udrulning af ladeinfrastruktur til lastbiler bliver først fremlagt, når EU har vedtaget sin nye regulering af markedet. Det meddeler transportminister Thomas Danielsen, der ellers tidligere har varslet et udspil inden sommerferien. "Dybt problematisk," raser branchen. 

Transportminister Thomas Danielsen (V) vil afvente EU's AFIR-forordning, inden han spiller ud med en strategi for ladeinfrastruktur. 
Transportminister Thomas Danielsen (V) vil afvente EU's AFIR-forordning, inden han spiller ud med en strategi for ladeinfrastruktur. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Transportminister Thomas Danielsen (V) har over de seneste uger flere gange indikeret, at regeringen snart kunne præsentere den længe ventede strategi for udrulning af ladeinfrastruktur til lastbiler. 

I midten af maj lød det i et svar til Folketinget, at strategien "snarest" ville blive fremlagt, og overfor Avisen Danmark udtalte han for få uger siden, at han havde som konkret ambition at fremlægge strategien inden sommerferien. 

Men nu vil ministeren vente på resultatet af de afsluttende forhandlinger om EU’s kommende forordning på området, inden han sætter kursen, skriver han i en mail til Altinget.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024