Undren over forbud mod lastbil-overhalinger

FORBUD: Både Dansk Folkeparti og DTL er kritiske over for et totalforbud mod lastbil-overhalinger. Venstres Kim Andersen fastholder, at problemet er så stort, at der skal skrides ind.
Anders Jerking
Det vækker både undren og kritik, at transportministeren vil nu indlede et etårigt -forsøg med totalt overhalingsforbud for lastbiler.

Forslaget om et forbud mod de såkaldte elefantoverhalinger blev allerede bragt på banen for et år siden af Venstres retsordfører, Kim Andersen. Dengang blev forslaget imidlertid ikke til noget, fordi en arbejdsgruppe under Vejdirektoratet konkluderede, at den nuværende ordning med overhalingsforbud på visse korte strækninger fungerede tilfredsstillende. Arbejdsgruppen mente derfor ikke, at der var "noget påtrængende behov for ændringer".

Nu vil transportministeren og Kim Andersen imidlertid alligevel gennemføre et forsøg med et totalforbud på en længere strækning, sandsynligvis Kolding-Århus. Forsøget ventes at træde i kraft i løbet af få måneder.

DF er skeptisk
Hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er trafikordfører Kim Christiansen skeptisk over for et generelt forbud.
"Tager man en hel strækning, så lægger man et helt transport-erhverv for had. Jeg vil godt se på, om vi skal udvide antallet af zoner, men det skal gøres smart. At lave et generelt forbud mod, at lastbiler kan overhale de næste 100 km, det er ikke intelligent," siger han og understreger, at han mener, at et eventuelt forbud bør gælde alle langsomme køretøjer - også campingvogne, busser mm.









0:000:00