V-borgmester: Langt flere ladestandere skal få 60.000 elbiler til København

DEBAT: En bedre ladeinfrastruktur skal få København til at tage sin andel af Venstres ønskede million elbiler på landsplan om 10 år. Opgaven skal løses med bredt samarbejde, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).  

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

Venstre vil sammen med Radikale Venstre og Konservative have en million elbiler på vejene i hele landet om 10 år. En hurtig hovedregning fra min side siger, at det vil betyde 60.000 elbiler i København, da byen står for cirka 6 procent af den danske bilpark.

I dag er der indregistreret 2.167 elbiler i Københavns Kommune. Der er altså et godt stykke op til de 60.000 elbiler. Og hvordan når vi så derop? Christiansborg skal dreje på de store håndtag i form af især ændrede afgifter og mulige tilskud til elbiler, der kan skabe den nødvendige adfærdsændring.

Men vi skal også løfte en opgave på rådhuset ikke mindst i forhold til ladeinfrastrukturen – hermed ment såvel antal som placering af ladestandere rundt omkring i byen.

Der er i år blevet sat 41 ladestandere op i Københavns Kommune, og samlet set er der nu 323 ladestandere. Dét tal skal selvsagt langt højere op, for det skal være nemt for borgerne at kunne oplade deres elbil i det offentlige rum.

Opsætningen af ladestandere kan vi som kommune ikke løse alene. Den opgave skal ske i samarbejde med virksomheder, boligselskaber, organisationer og så videre. Men Københavns Kommune er nødt til at sætte sig med ind ved arbejdsbordet og for alvor skyde opgaven i gang. Og dér vil Venstre i København kæmpe for at få os med ind.

Forrige artikel Aktører: Regeringen overreagerer med forslaget om uvarslede kontrolbesøg Aktører: Regeringen overreagerer med forslaget om uvarslede kontrolbesøg Næste artikel Nye Borgerlige: Drop Femern og sats på danske forbindelser Nye Borgerlige: Drop Femern og sats på danske forbindelser