Tandlæger: Forbyd salg af søde sager i skolen

NOTE: Tandlægeforeningens formand opfordrer nu folketingspolitikerne til at indføre forbud mod salg af slik og sodavand i skolerne.
Et forbud mod slik og sodavand i skolerne kan ikke alene ændre sundhedstilstanden i Danmark, men det vil kunne medvirke til at gøre en væsentlig forskel, mener Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen.
Et forbud mod slik og sodavand i skolerne kan ikke alene ændre sundhedstilstanden i Danmark, men det vil kunne medvirke til at gøre en væsentlig forskel, mener Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen.Foto: colourbox.com
Christian Juhl Mølgaard

Når så stor en del af danskerne nu giver udtryk for, at de er positive over for forbud og reguleringer, hvis de kan gavne folkesundheden, bør politikerne klart gribe til handling.

Susanne Andersen
Tandlægeforeningens formand

Danskerne er positive over for forbud, der kan fremme sundheden blandt især børn og unge. Det viser den nye undersøgelse "Fremtidens Forebyggelse - ifølge danskerne" fra TrygFonden og Mandag Morgen.

Derfor opfordrer Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen, nu politikerne på Christiansborg til at gribe chancen og indføre et forbud mod salg af slik og sodavand i skolerne.

"Et forbud mod slik og sodavand i skolerne kan selvfølgelig ikke alene ændre sundhedstilstanden i Danmark. Men det vil kunne medvirke til at gøre en væsentlig forskel for børns og unges indtag af især sodavand, der både kan give huller i tænderne og syreskader med store smerter til følge," siger Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen i en pressemeddelelse.

Flere af landets folkeskoler har allerede på eget initiativ indført regler omkring slik og sodavand. Et forbud vil få alle skoler med.

Smed mens jernet er varmt
"Det skal være nemmere at tage det sunde valg i hverdagen. Og selvom information til borgerne også er vigtigt, kan lovgivning nogle gange være nødvendigt for at ændre menneskers adfærd.

Når så stor en del af danskerne nu giver udtryk for, at de er positive over for forbud og reguleringer, hvis de kan gavne folkesundheden, bør politikerne klart gribe til handling. Tiden er moden til nye tiltag - lad et forbud mod salg af slik og sodavand i skolerne være blandt de første," siger Susanne Andersen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00