Mandag kommer den sidste klimarapport fra FN i flere år: Det holder vi øje med

FN’s Klimapanel gør status på klimaforandringerne, deres effekt og mulige løsninger i en afsluttende rapport, der udkommer mandag. Få svar på fem spørgsmål, inden rapporten lander.

I en tidligere delrapport fra FN's Klimapanel konkluderes det, at det vil være de befolkninger, der i forvejen er mest udsatte, som vil blive hårdest ramt af klimaforandringerne.
I en tidligere delrapport fra FN's Klimapanel konkluderes det, at det vil være de befolkninger, der i forvejen er mest udsatte, som vil blive hårdest ramt af klimaforandringerne.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det bliver en stor dag på klimafronten, når FN’s Klimapanel står klar til at udgive en ny og afsluttende klimarapport mandag.

Rapporten er den sidste i denne cyklus, og den kommer derfor til at samle op på de seneste tre delrapporter, der er blevet udgivet. Det betyder også, at der ikke kommer flere rapporter fra FN’s Klimapanel før 2028, hvor den næste cyklus begynder.

De såkaldte IPCC-rapporter fra FN’s Klimapanel laves af forskere fra hele verden og har til formål at gøre status på klimaforandringerne, deres indvirkning på kloden, og hvad der skal til for at modkæmpe den globale opvarmning.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00