Altinget lancerer ny netavis om civilsamfundet

OM OS: Med støtte fra TrygFonden og Realdania lancerer Altinget i september en ny netavis om civilsamfundet.

Redaktionen

Med Altingets nye netavis håber vi, at det bliver lettere for organisationer, foreninger og frivillige at orientere sig i det øvrige civilsamfund, om politik og lovgivning og om de fonde og foreninger, der findes.

Jesper Nygård
Adm. direktør i Realdania

Civilsamfundet i form af f.eks. foreninger, frivillige og fonde spiller en stadig større rolle i samfundsudviklingen, men aktiviteterne er underbelyste og fortjener mere fokus og debat.

Altinget: civilsamfund er en ny netavis, vi satser på og venter os meget af. Den går på tværs af fag- og partiskel og belyser og undersøger en vigtig del af Danmark, der er underbelyst i dag. Det frivillige forenings-Danmark og fonds-Danmark.

Rasmus Nielsen
Direktør og chefredaktør, Altinget

Det er baggrunden for projektet Altinget: civilsamfund, som Altinget lancerer i september med støtte fra TrygFonden og Realdania.

Vi har fokus på at fremme viden og forskning bl.a. på det sociale område. Vi vil gerne bidrage til at skabe en mere videnstung offentlig debat, så beslutninger kan træffes på et solidt grundlag. Det mener vi, denne netavis kan være med til.

Gurli Martinussen
Direktør i TrygFonden

Uafhængig, uvildig og kritisk
Der er tale om en ny netavis med tilhørende nyhedsbreve i stil med Altingets øvrige journalistiske netaviser. Altinget har som formål gennem kritisk journalistik at følge udviklingen i det danske demokrati og politiske system, og målet er at højne læsernes informationsniveau.

Journalistikken om civilsamfundet er ligesom Altingets øvrige journalistik uafhængig, uvildig og kritisk, og der vil blive publiceret bl.a. nyheder, baggrund, analyser, portrætter og debatindlæg.

I samarbejde med Anker Brink Lund
Formålet med Altinget: civilsamfund er at gøre det lettere for organisationer og foreninger at orientere sig i det øvrige civilsamfund om relevant ny lovgivning og politik på området samt forskning og nyheder.

Informationerne skal gøre det lettere for de forskellige aktører på området at være en del af civilsamfundet. Blandt emnerne kan f.eks. være værdien af den frivillige arbejdskraft og foreningslivet, de frivilliges rolle i samfundet, og fonde og foreningers betydning for samfundet.

Altinget har aftalt et samarbejde med professor Anker Brink Lund, der er ekspert i civilsamfundet fra Copenhagen Business School og i gang med et større forskningsprojekt om civilsamfundet frem mod 2018.

Direktør og chefredaktør Rasmus Nielsen fra Altinget siger om projektet:

"Altinget: civilsamfund er en ny netavis, vi satser på og venter os meget af. Den går på tværs af fag- og partiskel og belyser og undersøger en vigtig del af Danmark, der er underbelyst i dag. Det frivillige forenings-Danmark og fonds-Danmark."

TrygFonden og Realdania støtter projektet med hver 2 mio. kr. De to fonde har ingen indflydelse på det redaktionelle indhold.

"Vi har fokus på at fremme viden og forskning bl.a. på det sociale område. Vi vil gerne bidrage til at skabe en mere videnstung offentlig debat, så beslutninger kan træffes på et solidt grundlag. Det mener vi, denne netavis kan være med til," siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård, siger:

"Civilsamfundet rummer rigtig mange gode kræfter, der tilsammen har stor betydning for det danske samfund. Med Altingets nye netavis håber vi, at det bliver lettere for organisationer, foreninger og frivillige at orientere sig i det øvrige civilsamfund, om politik og lovgivning og om de fonde og foreninger, der findes. Det skal blive lettere for aktørerne at finde sammen og skabe de forandringer og synergier, der skal udvikle det danske samfund."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anker Brink Lund

Professor, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS, forskningskoordinator, CBS Center for Civilsamfundsstudier
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1976), dr.phil. (Roskilde Uni. 1998)

Gurli Martinussen

Bestyrelsesforkvinde, Ebbefos Fonden, foreningen Diversity Works/Send Flere Krydderier og Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus Kommune. Bestyrelsesmedlem SDU, Gigtforeningen, Fonden Just Human og Vikingeskibsmuseet i Roskilde
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. i 1987)

Jesper Nygård

Adm. direktør, Realdania, formand, Realdania By & Byg og The Honorary Committee of the World Congress of Architects CPH 2023, medlem, 2030-panelet, bestyrelsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og The C40 Cities
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1989)

0:000:00